February 17

Blogu

Korrupsioni në Shqipëri në rritje, video nga VOA

Korrupsioni në Shqipëri, sipas organizatës Transparency International, Bankës Botërore dhe disa organizatave monitoruese shqiptare, është përkeqësuar. Kontrolli i Lartë i Shtetit llogarit disa miliarda euro dëme në buxhetin e shtetit gjatë 8 viteve të fundit, prej keqmenazhimit të fondeve publike, abuzimit me tenderat, konçensionet dhe adminstrimin e pronës publike. Ministria e drejtësisë, si koordinatore kombëtare në luftën kundër korrupsionit, thotë se situata politike në vend, vonesat në ngritjen e institucioneve të reja të drejtësisë, kanë ndikuar në perceptimin e qytetarëve për korrupsionin. Zyrtarët pohuan se për të luftuar korrupsonin janë bërë ndërhyrje ligjore në disa sektorë problematikë, si në atë të prokurimeve publike, janë rritur shërbimet online ndaj qytetarëve, janë intensifikuar përpjekjet në luftën kundër pastrimit të parave, përmes kompanive të regjistruara në parajsa fiskale etj. Mimoza Picari raporton nga Tirana.

Rreth autorit

Elvisi

Gjithashtu mund të lexoni

Video: Si të përdorni Meet Now në Skype për klasën apo grupin tuaj

Prapakuintat e një fushatë marketingu

Si të regjistroheni për uebinaret te SfidaBiznesi.com (video)

Lini komentin tuaj

Adresa e email nuk do publikohet. Fushat e detyrueshme janë të shënuara

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Abonohuni sot me email